Posiadamy też stylową, gotycką winiarnię, mieszczącą do 60 osób
Specjalizujemy się w kuchni polskiej oraz w kuchni regionalnej. Jako jedyni w Sandomierzu posiadamy certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego. Gotujemy według receptur regionalnych
Jesteśmy też otwarci na nowoczesne smaki
Zestaw I
Zupa pomidorowa z makaronem
Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki zapiekane, zestaw surówek
Kompot
Zestaw II
Zupa ogórkowa,
Kotlet schabowy, ziemniaki zapiekane, zestaw surówek
Kompot
Zestaw III
Zupa jarzynowa
Polędwiczki drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaki z wody, zestaw surówek
Kompot
Zestaw I
Bulion z kołdunami
Kieszonka schabowa z ananasem, ziemniaki zapiekane, zestaw surówek
Szarlotka na gorąco z gałką lodów
Kawa lub herbata
Woda mineralna
Zestaw II
Pikantny krem pomidorowy z grzankami
Schab Czarnolas (w sosie z czerwonego wina i pieczarkami) z ziemniakami zapiekanymi i zestawem surówek
Mus z malin z gałką lodów
Kawa lub herbata
Woda mineralna
Zestaw III
Zupa krem cebulowy
Dorsz zapiekany pod szpinakiem podany z sosem śmietanowym, ryżem i surówką z białej kapusty
Tiramisu
Kawa lub herbata
Woda mineralna
Zestaw I
Plastry wędzonej kaczki na sałacie z konfiturą z fig
Krem z zielonego groszku z pulpecikami mięsnymi
Rolada z indyka z brokułem w sosie serowym podana z kaszą pęczak i ciętą fasolką
Deser czekoladowy na cieście orzechowym
Soki, woda w dzbankach
Kawa/ herbata
Zestaw II
Indyk w maladze z migdałami podany na mixie sałat w sosie karmelowym
Zupa pieczarkowa na bazie mleczka kokosowego z suszonymi pomidorami
Polędwica z dorsza na risotto szparagowym podana z sosem szafranowym
Ciasto czekoladowe z gorącymi wiśniami
Soki, woda w dzbankach
Kawa/ herbata
Zestaw III
Tatar z polędwicy wołowej podany na chrupkich tostach
Rosół z frytatami i wołowiną
Polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej na ciemnym sosie z palonego czosnku z grillowanymi warzywami i puree ziemniaczanym
Smażone lody w musli na musie truskawkowym
Soki, woda w dzbankach
Kawa/ herbata
Zalewajka świętokrzyska
Maścibrzucha
Schab po Sandomiersku z pomidorem i boczkiem
Filet po sandomiersku z jabłkiem i żurawiną
Sakwa gajowego (schab faszerowany kapustą z grzybami)
Zraziki
Śledź
Lody podane na prażonych jabłkach
BIESIADA STAROPOLSKA I
Żur z kiełbasą i jajkiem w chlebie podany
Zrazy staropolskie z kaszą gryczaną i ogórkiem
Deska mięsiw i kiełbas
Śledzie w oleju i śmietanie
Sałatka wielowarzywna
Smalec
Ogórek kiszony
Pieczywo
Grzaniec z goździkami 0.15 l
Napoje ciepłe i zimne 0.75 l
BIESIADA STAROPOLSKA II
Zupa gulaszowa z pajdą razowego chleba
Udziec wieprzowy z pieca podany z talarkami ziemniaczanymi i surówką
Kiełbasy, kaszanki i inne przysmaki
Tymbaliki drobiowe
Sałatka z pomidorów i ogórków
Sałatka śledziowa
Pieczywo
Wino 0.15 l
Napoje ciepłe i zimne 0.75 l
BIESIADA REGIONALNA I
Zupa grzybowa z kaszą jaglaną
Schab pieczony z kapustą i grzybami podany z ziemniakami i zestawem surówek
Wyborne wyroby miejscowego kucharza
Sery z mleka sandomierskich krów
Sałatka z warzyw sezonowych
Pomidor, ogórek
Pieczywo
Wina regionalne 0.15 l
Napoje zimne i ciepłe 0.75 l
BIESIADA REGIONALNA II
Zalewajka świętokrzyska z ziemniakami
Schab po sandomiersku w sosie, zestaw surówek
Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami w sosie pieczarkowym
Mięsa pieczone
Śledź na trzy sposoby podany
Sałatka z warzyw z sandomierskich pól
Pomidor, ogórek
Pieczywo
Nalewka sandomierska 0.15 l
Napoje zimne i ciepłe 0.75 l
BIESIADA SWOJSKA
Pajda chleba wiejskiego ze smalcem i ogórkiem
Kwaśnica na wędzonce podana z blinami
Mięsa podane na półmiskach: szynka pieczona, zrazy z kaszą, pstrąg pieczony, ziemniaki pieczone w mundurkach, kasza pęczak z grzybami
Zestaw surówek
Kaczka pieczona z jabłkami
Pieczone mięsa ze swojskimi wyrobami
Śledzie po sandomiersku
Sałatka z kurczakiem
Sałatka z pomidorem i fetą
Swojski chleb ze smarówką z gęsi